Veelgestelde vragen aan mij als SEO Specialist?

SEO Specialist zoekwoorden onderzoek

Als ik op een verjaardag zeg dat ik SEO Specialist ben krijg ik vaak rare gezichten. In dit artikel wil ik een paar vragen behandelen die ik vraag krijg als ik over mijn werk praat. Ik vermoed dat dit voor veel van mijn vakgenoten herkenbare vragen zijn.

Wat doet een SEO Specialist?

Dit is toch wel de meest gestelde vraag van allemaal. Heel veel mensen die niet zo thuis zijn op het internet en de online marketing, willen toch altijd weten wat een SEO Specialist nou precies doet. Als ik dan begin te vertellen dat ik ervoor zorg dat ik ervoor zorg dat websites vindbaar worden binnen Google, is het gesprek vaak snel afgelopen. Het blijft voor veel mensen abacadabra, zoals dat omgekeerd voor mij ook weer met veel andere beroepen is. Dit blijf ik ook mooi vinden. Ieder heeft weer zijn eigen vakgebied en ik kan er van genieten om andere mensen met veel passie over hun werk te horen praten. Zoals ik met veel passie over mijn werk praat.

Is dat hetzelfde als CEO?

Veel mensen die niet thuis zijn in alle afkortingen en Engelse termen verwarren SEO nog wel eens met CEO. Mensen denken dan ook regelmatig dat ik directeur ben en ik laat ze dan graag in die waan.

Hoe wordt je SEO Specialist?

Hoe wordt je nou een SEO Specialist? Heb je daar een opleiding voor gedaan? Een kleine greep uit de vragen die ik krijg. Nou nee, er is geen specifieke opleiding die je moet doen om tot professioneel SEO specialist omgeschoold te worden. Er zijn natuurlijk wel diverse cursussen die je kunnen helpen om jouw SEO kennis te vergroten. Ik ben er ook wel achter gekomen dat SEO toch ook wel een kwestie van trial and error is. Ik heb voor mezelf ooit een twitter lijst gemaakt met online marketing accounts(schroom niet accounts te tippen in de comments). Meerdere keren per week scan in de tweets in deze lijst en kies ik de interessante artikelen eruit. Zodra ik een artikel lees waar interessante nieuwe SEO tactieken worden besproken, verdiep ik mij erin en ga ik het zelf proberen als het me aanspreekt. Op deze manier heb ik mijzelf ontwikkeld tot de SEO specialist die ik nu ben.

SEO Freelancer Stefan Balkenende

SEO ervaring sinds 2008
Fulltime SEO specialist sinds 2013
Expertises: Copywriting, technische SEO, linkbuilding, on-page SEO, zoekwoorden onderzoek, allround, lokale SEO specialist sinds 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.
    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.