SEO handleiding | Een handboek voor alle beginnende SEO’ers

SEO handleiding

In de afgelopen jaren heb ik veel SEO artikelen gelezen. Wat mij altijd opviel is dat er veel Engelstalige SEO handleidingen zijn, maar weinig Nederlandstalige. Er zijn er wel een paar, maar lang niet zo uitgebreid als in het Engels. Daarom heb ik besloten er zelf maar 1 te maken. Daarom heb ik een speciale pagina aangemaakt met de SEO voor beginners gids. Deze gids is de ultieme handleiding voor iedereen die net begint met SEO. Begint het al te duizelen als u deze pagina bekijkt? Geen probleem, dan kunt u altijd contact met mij opnemen en uw SEO activiteiten bij mij uitbesteden.

Engelse gidsen als voorbeeld

Voor het schrijven van mijn handleiding heb ik een aantal Engelstalige gidsen als voorbeeld gebruikt. Het motto is tenslotte nog altijd beter goed gejat dan slecht bedacht. In plaats van alles volledig zelf te bedenken, heb ik vooral de gids van Ahrefs als uitgangspunt gebruikt. Deze gids is naar mijn mening by far de beste en meest uitgebreide SEO gids op het internet. Daarom heb ik de structuur van deze gids aangehouden. Inhoudelijk zijn er ook veel overeenkomsten, maar ik heb er wel voor gekozen om mijn eigen sausje eroverheen te gooien.

SEO handleiding

Wat vindt u van een SEO handleiding? Is dit iets dat u graag doorleest, of kiest u er liever voor om een SEO freelancer of bureau in te schakelen? De keuze is natuurlijk altijd aan uzelf. Sommige bedrijven kiezen ervoor om een SEO specialist intern te krijgen, zodat ze echt alle kennis in huis hebben. Dit is ook zeker iets wat ik kan aanraden. Ondanks dat ik zelf niet meer in loondienst werk, weet ik dat het veel kan betekenen om een SEO specialist intern te hebben. Bedenk als bedrijf goed wat voor u de beste oplossing is. U kunt er ook voor kiezen om een combinatie te pakken. Veel bedrijven werken met junior SEO specialisten en laten deze begeleiden door ervaren externe specialisten.

SEO Freelancer Stefan Balkenende

SEO ervaring sinds 2008
Fulltime SEO specialist sinds 2013
Expertises: Copywriting, technische SEO, linkbuilding, on-page SEO, zoekwoorden onderzoek, allround, lokale SEO specialist sinds 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.
    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.