Waar moet ik op letten bij het bouwen van een WordPress website?

In de afgelopen jaren heb ik verschillende websites gebouwd. Ik ben ooit in een heel ver verleden begonnen met het opzetten van mijn eigen weblog, waarop ik bij wilde houden wat mij allemaal bezig hield in het leven. Ik moet eerlijk zeggen dat ik na een paar maanden er al genoeg van had, maar het begin van mijn leven met WordPress was gebeuren. Toendertijd begon ik gewoon met een standaard theme en ben ik gewoon artikelen gaan schrijven als ik daar zin in had. In de afgelopen jaren heb ik steeds meer ervaringen opgedaan met het bouwen van een WordPress website. In dit artikel ga ik drie tips met jullie delen.
1. Bepaal eerst het doel van uw WordPress website
Dit is voor mij de belangrijkste stap. Ik heb veel mensen gesproken en ook zelf ervaring met websites. Maar wat me opvalt is dat mensen vaak wel weten dat ze een website willen, alleen dan nog niet weten wat ze er precies mee willen doen. Voordat u een website gaat starten, moet u echt bepalen wat het doel is van de website. Gaat u voor een blog of een informatieve website? Dan is WordPress perfect. Wilt u een echte webshop bouwen? Dan zou ik zelf adviseren om niet aan WordPress te beginnen, maar te kijken naar andere opties. Er zijn betere opties om een webshop op te starten. Zodra u bepaald heeft wat het doel van de website is, kan u een domeinnaam gaan kiezen en uw pakket selecteren.
2. Kies de juiste WordPress theme
Nu u weet wat het doel van uw website is, kunt u gaan kijken hoe uw website eruit moet komen te zien. Zelf gebruik ik altijd Themeforest om de beste template te kiezen voor mijn website. Hier vindt u een uitgebreide collectie met themes voor elke categorie. Doe eerst goed onderzoek naar de theme die het beste bij uw website past. Een theme kost vaak iets van 50 euro en hiervoor krijgt u ook uitgebreide support tijdens het opzetten van uw website.
3. Maak gebruik van plugins
Er is een zeer uitgebreide lijst met plugins die uw leven makkelijker kunnen maken. U kunt het niet bedenken of er is wel een plugin voor. Bij het gebruiken van plugins kijk ik altijd even naar het aantal gebruikers. Dit helpt altijd om een schifting te maken tussen de goede en minder goede plugins. In dit artikel schreef ik eerder al over mijn favoriete WordPress plugins.

SEO ervaring sinds 2008
Fulltime SEO specialist sinds 2013
Expertises: Copywriting, technische SEO, linkbuilding, on-page SEO, zoekwoorden onderzoek, allround
Recente reacties