Mijn favoriete SEO bronnen voor goede informatie

SEO bronnen MOZ

In een eerder artikel schreef ik dat ik het SEO vak mijzelf heb aangeleerd door het volgen van diverse SEO bronnen. Ik gebruik hier voornamelijk twitter voor, omdat het daar makkelijker is om al je bronnen te kanaliseren. Op twitter heb ik een lijst gemaakt met 20+ bronnen die ik graag volg voor de nieuwste informatie. Naar aanleiding van mijn vorige post kreeg ik een aantal vragen toegestuurd over mijn favoriete SEO bronnen. Daarom heb ik besloten in dit artikel een drietal van mijn favoriete bronnen met jullie te delen.

3 van mijn favoriete SEO bronnen

Ik heb ervoor gekomen om een drietal SEO bronnen met jullie te delen. Als het met veel enthousiasme ontvangen wordt, zal ik in de toekomst misschien nog wel een keer drie favoriete bronnen met jullie delen.

  1. MOZ: Vroeger bekend als SEOMOZ, maar inmiddels is het al jaren MOZ. MOZ is een SEO tool waarbij u rankings bij kunt houden, maar ook onderzoek kunt doen naar uw linkbuilding activiteiten en de technische staat van uw website. Op de website van MOZ hebben ze ook een blog staan. Op deze blog gaan ze vaak heel diep op de materie in. Hiermee geven ze altijd goed geïnformeerde en onderbouwde artikelen. Wekelijks komen ze met een informatieve video in de vorm van Whiteboard Friday. Hierbij wordt er met het gebruik van een whiteboard, uitleg gegeven over een SEO onderwerp.
  2. Google Webmasters: Dit is een account van Google zelf, waarop ze altijd met handige informatie komen voor online marketeers. Dit account is erop gericht om webmasters te helpen geweldige websites te maken. Ze hebben zelfs een SEO startersgids online staan voor als u nog niet zo bekend met met zoekmachine optimalisatie.
  3. Marketingfacts: Dit is mijn favoriete SEO bron voor de Nederlandse markt. Marketingfacts heeft diverse Nederlandse specialisten die met enige regelmaat met een kwalitatief artikel komen.

Voor de echte online marketeers zal ik niks nieuws hebben gezegd, maar als u bezig bent om meer te leren over het online vlak, zou ik u zeker aanraden deze bronnen eens te raadplegen.

SEO Freelancer Stefan Balkenende

SEO ervaring sinds 2008
Fulltime SEO specialist sinds 2013
Expertises: Copywriting, technische SEO, linkbuilding, on-page SEO, zoekwoorden onderzoek, allround, lokale SEO specialist sinds 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.
    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.