Mijn ervaringen van 1 jaar fulltime SEO freelancer

SEO Specialist Freelancer

Mensen die mij goed kennen weten dat ik altijd heb gezegd dat ik nooit als ondernemer aan de slag zou gaan. De zekerheid van het werken in loondienst gecombineerd met de gezelligheid van collega’s, was voor mij altijd genoeg reden om niet voor mezelf te gaan beginnen. Toen ik mijn baan verloor in 2020 door Corona werd er gevraagd of ik niet op freelance basis nog betrokken kon blijven. Dit was voor mij de aanzet om toch een beetje te gaan ondernemen. Ik besloot 4 dagen in loondienst te combineren met 1 dag als freelancer.

1 jaar als SEO Freelancer

Vandaag markeert mijn 1-jarig jubileum als fulltime freelancer. Na 2 verschillende loondiensten waarbij mijn werkplezier ontbrak door de sfeer om de werkvloer, besloot ik zo’n 13 maanden geleden de sprong te wagen. Corona was aan het afzwakken en mijn oude werkgever was voor helemaal back in business. Daar kreeg ik de kans om 2 dagen per week fulltime te gaan freelancen.

Op het moment dat ik steeds meer het gevoel kreeg om mijzelf volledig als SEO freelancer in de markt te gaan zetten, kreeg ik een berichtje via LinkedIn. Dit leidde uiteindelijk tot het vullen van een 3e dag per week. Met 3 dagen per week kwam ik goed uit en was het voor mij hét moment om mijn besluit definitief te maken. Ik meldde bij mijn werkgever dat ik wilde stoppen en ging aan de slag. Tegen de tijd dat het 1 september 2021 was, zat mijn agenda volledig volgepland.

Werk-privé balans

De vrijheid die het freelancen met zich mee brengt was voor mij een belangrijke reden om als freelancer aan de slag te gaan. Nu een jaar verder, durf ik wel te stellen dat ik dit schromelijk overschat heb. Als ondernemer ben ik erachter gekomen dat het moeilijk is om nee te verkopen. Vanaf vorig jaar zat ik standaard vol met 40 uur per week, maar regelmatig komen er verzoekjes binnen. Omdat ik het fijn vind om bedrijven te helpen, pak ik deze klusjes regelmatig aan en zo kwam ik vaak aan meer dan 40 uur per week. Daarnaast moet ik mijn eigen website bijhouden en uiteraard de administratie en financiën regelen.

Mijn grootste opdrachtgever is vorige maand van 24 terug gegaan naar 16 uur. Dit was voor mij het moment om even voor mezelf te kiezen. Ik heb nieuwe kleinere klusjes afgehouden in de afgelopen maand. Bij het verzoek voor grotere opdrachten heb ik aangegeven vanaf September weer beschikbaar te zijn. Ik merk dat ik in Augustus met 32 uur per week helemaal tot rust te komen. Ik hield weer tijd over voor mijn privéleven en kon gaan sporten wanneer ik maar wilde. Nu is het belangrijk om ook in weken waarin ik wel helemaal vol zit met werk, toch een goede werk-privé balans te houden.

SEO Freelancer Stefan Balkenende

SEO ervaring sinds 2008
Fulltime SEO specialist sinds 2013
Expertises: Copywriting, technische SEO, linkbuilding, on-page SEO, zoekwoorden onderzoek, allround, lokale SEO specialist sinds 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.
    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.