Linkbuilding definities uitgelegd | Leer meer over SEO

Internationale Linkbuilding definities

Zoals in elk beroep, ben ik als SEO Specialist vaak geneigd om vaktermen te gebruiken. Deze SEO definities zijn voor mij dagelijkse kost, maar voor mijn klanten kan dat soms een beetje abracadabra zijn. Daarom schrijf ik deze blog, waarin ik een aantal van de meest gebruikte termen met jullie ga bespreken. Wil je meer weten over SEO? Neem dan zeker de tijd om dit artikel eens rustig door te lezen. Vandaag begin ik met linkbuilding definities die ik ga uitleggen. In de komende maanden zullen er meerdere blogs volgen, waarin in een aantal termen ga uitleggen.

Linkbuilding definities

Er zijn diverse linkbuilding definities die wat verdere uitleg kunnen gebruiken. Linkbuilding zelf is daar uiteraard de eerste en meest belangrijke van. Linkbuilding omvat alle activiteiten die ervoor zorgen dat andere websites links gaan plaatsen naar jouw website. Door meer relevante links naar jouw website te krijgen, zal je website beter gaan ranken.

Internal links

Internal links of interne links, zijn links op je eigen website, die linken naar andere pagina’s op deze website. Interne links zijn zeker een onderdeel van de Google rankings. Hoe meer pagina’s naar een bepaalde pagina linken op je eigen website, hoe belangrijker Google denkt dat deze pagina is. Daarom is het altijd belangrijk om een goede interne link structuur op te zetten. Zoals bij alles zeg ik wel altijd, overdrijf het niet! Naar mijn mening zijn links vooral waardevol als ze relevant zijn. Als je op niet relevante pagina’s intern gaat linken, zal dit niet het gewenste succes hebben.

Outgoing links

Outgoing links ofwel uitgaande links, zorgen nogal eens voor discussies binnen de SEO wereld. outgoing links zijn namelijk links vanaf jouw site naar een andere website. Een aantal SEO specialisten is hierop tegen omdat je waarde weg geeft aan andere websites. Zelf zit ik in het andere kamp. Een uitgaande link kan, indien het echt relevant voor de bezoekers is, zeker toegevoegde waarde hebben.

Nofollow links

Nofollow links zijn een belangrijk onderdeel bij linkbuilding. Deze tag zegt tegen Google dat het een link niet moet volgen en geen waarde mee moet geven. Indien je veel links krijgt met een nofollow tag, zal je hier weinig positieve resultaten van zien. Daarom is het een belangrijk onderdeel van linkbuilding.

Domain authority

Domain authority helpt bij het bepalen van de kwaliteit van websites. Domain authority is een waarde die MOZ meegeeft aan websites. Zo’n beetje alle andere SEO tools hebben hun eigen waarde. Ahrefs werkt bijvoorbeeld met domain rating en Semrush met een Authority Score. Deze getallen geven een goed beeld van de waarde van een website. Een nieuwe website zonder backlinks zal bijvoorbeeld altijd beginnen met een domain authority van 1. Hoe meer goede links er naar de site komen, hoe hoger dit getal zal worden. Let hier dus goed op wanneer je met linkbuilding aan de slag gaat.

Reciprocal linking

Reciprocal linking wordt ook wel link exchange genoemd. Dit is het uitwisselen van links tussen twee sites. Dus als jij een website hebt, plaats jij daar een link naar mij, terwijl ik een link naar jouw website plaats. Zelf ben ik hier geen fan van. Hoe meer dit gebeurt, hoe duidelijker het wordt voor Google. Dit zal dan ten koste gaan van de vindbaarheid.

Anchor

De anchor van een link, is het klikbare gedeelte. Dit stukje tekst vertelt jouw bezoekers waar de link over gaat. Dit is waardevolle informatie voor de bezoekers. Als het waardevol is voor de bezoeker, is het uiteraard ook belangrijke informatie voor Google. Zorg er altijd voor dat de anchor relevant is! Ga niet proberen extra trefwoorden erin te zetten, puur om beter te ranken.

Wil je jouw SEO werkzaamheden uitbesteden? Ik ben beschikbaar als SEO Freelancer!

 

 

 

 

SEO Freelancer Stefan Balkenende

SEO ervaring sinds 2008
Fulltime SEO specialist sinds 2013
Expertises: Copywriting, technische SEO, linkbuilding, on-page SEO, zoekwoorden onderzoek, allround, lokale SEO specialist sinds 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.
    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.