Internationale linkbuilding partner gezocht?

Internationale Linkbuilding partner

Ik heb de afgelopen jaren SEO werk gedaan voor verschillende bedrijven. Tijdens deze werkzaamheden kreeg ik veel vragen naar welke bedrijven nou echt goed zijn in linkbuilding. En dan vooral welke internationale linkbuilding partner nou echt goed werk aflevert. Nou heb ik in de afgelopen jaren voornamelijk met een tweetal serieuze Engelse linkbuilding bedrijven samengewerkt, waarbij het resultaat echt gegarandeerd is.

Internationale linkbuilding partner

Als u puur gefocust bent op de Nederlandse markt, is dit artikel niet interessant voor u. Maar voor Nederlandse bedrijven met internationale ambities, is het goed om te kijken naar een internationale linkbuilding partner. Er zijn diverse bureaus die ervoor kunnen zorgen dat uw linkprofiel een mooi internationaal karakter krijgt. Diversiteit in uw linkprofiel zal ervoor zorgen dat de wereldwijde vindbaarheid van uw website verbeterd. Het mooiste is om een partner te vinden die links in diverse landen kan regelen. Als u gefocust bent op een specifieke buitenlandse markt, zoek dan een mooi bureau in het betreffende land.

Broker versus Bureau

Ik merk dat er een soort tweedeling is in de internationale bedrijven waar u links kunt kopen. Bij een linkbuilding broker weet u altijd waar u aan toe bent. Hierbij koopt u gewoon aantallen links in. Vaak krijgt u hierbij van te voren een soort menukaart waar u gewoon links uit kunt kiezen. Dit geeft u het gevoel dat u altijd waar krijgt voor uw geld.

Aan de andere kant staan de bureaus die een meer creatieve manier van linkbuilding hanteren. Dit zijn bedrijven die op zoek gaan naar interessante informatie en dat gaan verspreiden. Een praktijk voorbeeld hiervan is een internationale linkbuilding partner, uit mijn tijd bij Livefootballtickets, die onderzoek hebben gedaan naar welke landen het meest sportgek zijn. Hier hebben ze de resultaten van gepresenteerd en diverse hele mooie links mee weten te regelen. Zo staat er bijvoorbeeld dit artikel op de Lonelyplanet, waar ik zelfs nog even in genoemd word. Een kleine greep uit andere links/vermeldingen die deze bureaus voor ons hebben geregeld:

Zoals u kunt zien is dit een diverse lijst van sites. Een artikel op de Australische Men’s Health, MSN Nieuw Zeeland, maar ook een vermelding op AD.nl.

Mijn keuze

Deze keuze tussen brokers en bureaus heb ik een aantal jaar geleden zelf ook moeten maken. Wij werkte al een tijdje samen met een broker die echt gefocust was op het gebied van sport. Toen kwam ik in contact met een bureau dat echt voor de creatieve oplossing gaat. Uiteindelijk heb ik besloten op de zekerheid van een broker in te ruilen voor de kans op meer succes met een bureau. Het mooie aan een bureau is namelijk dat u hier links mee kan krijgen die bij een broker niet te betalen zijn(zie bovenstaand lijstje). In de afgelopen jaren ben ik erachter gekomen dat de keuze voor een bureau een iets groter risico met zich meebrengt, maar als u voor het juiste bureau kiest, zal het resultaat veel beter zijn!

Wilt u een keer een vrijblijvend gesprek over de keuze voor een internationale linkbuilding partner? Neem dan contact met mij op! Ik heb goede connecties met diverse bureau en kan u dan ook gewoon vrijblijvend met het juiste bureau in contact brengen.

 

SEO Freelancer Stefan Balkenende

SEO ervaring sinds 2008
Fulltime SEO specialist sinds 2013
Expertises: Copywriting, technische SEO, linkbuilding, on-page SEO, zoekwoorden onderzoek, allround, lokale SEO specialist sinds 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.
    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.