3 manieren om te ontdekken waar jouw bedrijf online genoemd wordt

Jouw bedrijf online

Het is belangrijk om te weten waar jouw bedrijf genoemd wordt op het internet. Zodat je alles weet over je bedrijf. Deze vermeldingen kunnen afkomstig zijn van klanten, influencers, journalisten of andere bronnen.

Jouw bedrijf online

In dit artikel zal ik drie snelle en effectieve methoden bespreken om te achterhalen waar je merk genoemd wordt. Hierdoor blijf je op de hoogte van wat er over je merk gezegd wordt en hierop kunt reageren.

 1. Social Media Monitoring

  Social media is een krachtig platform waar mensen vrijuit praten over verschillende onderwerpen, waaronder merken zoals jouw bedrijf. Door social media monitoring toe te passen, kun je snel en eenvoudig ontdekken waar je merk genoemd wordt. Maak gebruik van tools zoals Hootsuite, Sprout Social of Brandwatch om specifieke zoekopdrachten uit te voeren naar je merknaam, producten, slogans of hashtags. Deze tools helpen je om mentions op sociale mediaplatforms zoals Twitter, Facebook, Instagram en LinkedIn te identificeren. Zorg ervoor dat je de gesprekken volgt, reageert op berichten en eventuele problemen aanpakt om een positieve merkreputatie op te bouwen.

 2. Google Alerts

  Een andere handige manier om op de hoogte te blijven van vermeldingen van je merk is door gebruik te maken van Google Alerts. Met Google Alerts kun je meldingen instellen voor specifieke zoektermen. Denk aan je merknaam, productnamen of belangrijke trefwoorden die verband houden met je bedrijf. Telkens wanneer er nieuwe content wordt geïndexeerd door Google en overeenkomt met je ingestelde zoektermen, ontvang je een melding. Dit stelt je in staat om snel te reageren op nieuwe vermeldingen en betrokken te blijven bij wat er over je merk gezegd wordt op het internet.

 3. Online Monitoring Tools

  Er zijn diverse online monitoring tools beschikbaar die je kunnen helpen bij het volgen van merkvermeldingen op het internet. Tools zoals Mention, Awario en Talkwalker bieden uitgebreide monitoringfuncties waarmee je specifieke zoekopdrachten kunt uitvoeren en realtime meldingen kunt ontvangen wanneer je merk genoemd wordt. Deze tools scannen verschillende online bronnen, waaronder websites, blogs, forums en nieuwsartikelen, om vermeldingen van je merk op te sporen. Door regelmatig deze tools te raadplegen, kun je snel reageren op vermeldingen en de juiste acties ondernemen om je merkreputatie te beschermen en te verbeteren.

Conclusie

Het monitoren van jouw bedrijf op het internet is van cruciaal belang. Hiermee bouw en behoud je een positieve merkreputatie, zodat je op de hoogte blijft. Door gebruik te maken van social media monitoring, Google Alerts en online monitoring tools kun je snel en efficiënt vermeldingen van je merk identificeren en erop reageren. Wil je meer tips? Neem contact met mij op, als SEO Freelancer help ik je graag met jouw online vindbaarheid.

SEO Freelancer Stefan Balkenende

SEO ervaring sinds 2008
Fulltime SEO specialist sinds 2013
Expertises: Copywriting, technische SEO, linkbuilding, on-page SEO, zoekwoorden onderzoek, allround, lokale SEO specialist sinds 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Get started

If you want to get a free consultation without any obligations, fill in the form below and we'll get in touch with you.
  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.